Pärnu Päikese kooli ehitusel peetakse sarikapidu

Pärnu linnavalitsuse pressiteade
02.02.2022

Kuna Pärnu Päikese kooli uus õppehoone on saavutanud täiskõrguse, peetakse koolimaja ehitusel homme, 3. veebruaril kell 12 sarikapidu.

Tänavu suvel Rõugu 8a valmiv uus ühekorruseline koolimaja on mõeldud 50 õpilasele. Hoone moodustub kärjekujulistest moodulitest, mille kesksed osad (saalid ja tehnoruum) on kõrgemad. Klassiruumide sissepääsud on kavandatud nii, et kahe klassi peale oleks üks sissepääs, peauksest sisenedes avanevad saal ja söögisaal, mida saab omavahel ühendada.

Põneva ja unikaalse arhitektuuriga koolihoone arhitektid on Jane Teresk ja Alice Philips.

Koolimajja tulevad omaette klass individuaaltööks, käsitööklass, muusikaklass, muusikateraapia ruum, meelte- ehk tunnetustuba, rahuruum ja multifunktsionaalne ruum, mida saab kasutada aula ja võimlana. Õppetöö, toitlustuse, kooli raamatukogu, arhiivi ja personaliga seotud ruumide kõrval on tulevases koolimajas veel füsioterapeudi ruum, mullivann ja vibroakustilise voodiga ruum.

Kõik need ruumid on Päikese koolile väga vajalikud, sest tegemist on haridusasutusega, kus õpivad lapsed, kellel on üldjuhul lisaks hariduslikele erivajadustele ka meditsiinilised erivajadused ning kellele tavakool ei suuda lapse puudespetsiifikast lähtuvat õpet pakkuda.

Pärnu linnas ja maakonnas on Päikese kool ainuke eesti- ja venekeelne toimetuleku- ja hooldusõpet pakkuv haridusasutus. Kuni läinud aasta kevadeni tegutses kool Rõugu tänaval nõukogudeaegses lasteaiamajas, mille seisukord ja ruumilahendus ei vastanud koolipere vajadustele. Ehituse ajal tegutseb Päikese kool Metsa tänaval endises Kellukese lasteaiamajas.

Päikese kooli uut koolimaja ehitab osaühing Optimus Ehitus.Optimus Ehituse projektijuhi Alar Saariku sõnul on tulevase koolimaja hoonekarp valmis ning nagu sarikapidu viitab, on hoonel katusekonstruktsioon peal. Aknad on paigaldatud ja fassaaditööd on käimas.

Vaatamata lumerohkele talvele on ehitustööd sujunud plaanipäraselt.„Peale fassaaditööde teeme hoones sees eritöid nagu nõrk- ja tugevvoolu kaabeldus ja ventilatsioonitorustiku paigaldamine. Sellest nädalast lülitasime poole hoonest küttesse, et alustada veebruari keskel hoonesiseste krohvitöödega,“ sõnas Saarik.

Pärnu Päikese kooli direktori Marju Trumsi sõnul sujub koostöö ehitajaga hästi. „Arutame läbi kõik tekkinud olukorrad ja küsimused nagu näiteks kuhu poole peaksid avanema koolimaja uksed, grossingusüsteemi (lakke kinnitatav turvarakmete süsteem, mille abil saab läbi viia füsioteraapiat liikumispuuetega inimestele) paigaldused, sobiva põrandakatete valiku kui kõik muudki lahendused, mis on vajalikud meie kooli õpilaste turvalisuse huvides,“ rääkis Trumsi.

Päikese kooli õppehoone ehitamise kogumaksumus on 4,1 miljonit, millest suurima osa moodustab Euroopa Regionaalarengu Fondi (ERF) investeeringutoetus hariduslike erivajadustega õpilastele suunatud põhikoolide võrgu korrastamise meetmest. Lisaks toetavad kooli ehitust Pärnumaa vallad läbi Pärnumaa omavalitsuste liidu ja Pärnu linn.

Riigihanke tingimuste kohaselt peab uus koolimaja olema linnale üle antud käesoleva aasta 25. juuliks.
Järgneb hoone sisustamine, et kool saaks tänavu 1. septembrist õppetööd alustada. Sisustuse ja mööbli hanked on linnal tänaseks tehtud ning lepingud on sõlmimisel.

Kooli hoovist suurema osa kujundab ehitaja, kuid Päikese kooli juurde tuleb ka spetsiaalne meelteaed, mille rajaja leidmiseks kuulutab linnavalitsus välja hanke. Meelteaed on teraapiliste omadustega õueala, mis on mõeldud tunnetusprotsesside, emotsionaalse tasakaalu, füüsise ja sotsiaalsete oskuste arendamisele.

Päikese kooli meelteaia on projekteerinud osaühing Kivisilla, selle rajamist toetab samuti ERF.

Anu Villmann
Pärnu linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialist
444 8225, 5322 9069
anu.villmann@parnu.ee

Allikas: www.parnu.ee
Fot©d Ain Saare 03.02.2022


Vaata ka Koolimaja ehitus 2021-22