Loovusnädal

Loovusnädal 24.01- 27.01.2022
Pärnu Päikese Kooli traditsiooni kohaselt toimus ka sel aastal loovusnädal jaanuarikuu viimasel nädalal. Korraldajaks oli õpetaja Raili klass. Toetust helitehniku, diskori, moeshow sildi illustraatori ja grillmeistri osas, pakkusid meie kooli füsioterapeut Riina Intsar ja kooli remondimees Peeter Tiismaa.

KOKKUVÕTET VAATA SIIT: https://drive.google.com/file/d/1IWLiEOlUo66xOofoGQQn1p-SpOAeJsdc/view?fbclid=IwAR3f5wusjL6RpHBJK5gXDxBIg0UUS_Tud6l0wsW2KVHAX_6FCzpN8Pz1bsU
Koroonaviiruse leviku tõttu tuli tulevikuks jätta mõtted tegevustest, kus kogu kooli lapsed üheskoos toimetavad ja üritustest ühes ruumis osa võtavad.

24. jaanuar- I päev
Loovusnädalale lükkas hoo sisse moeshow, kus iga klass esitles oma moodi. Koroonaajast tingituna sai saalis korraga viibida kaks klassi, üks neist esitles oma vahvaid kostüüme ja teine sai seda silmailu nautida ning plaksutades kaasa elada. Mõned klassikomplektid olid jäänud erinevate haiguste leviku tõttu hõredaks, kuid iga klass oli esindatud.
Moeshowle läheneti loovalt, oli kostüüme, mille olid lastele kodus kokku pannud nende vanemad, aga ka klassiti moodi, kus väljendus klassijuhataja ja õpetaja abi fantaasia. Kogu moeshowd filmiti ja kostüüme esitleti nii kaug- kui lähivaates, video põhjal sai iga klass ülesandeks koostada edetabel parimatest kostüümidest.

26. jaanuar- II päev
Teist loovusnädala päeva sisustasid õp. Raili klassi poolt eteldud nukuteater ja täringumäng. Kogu koolile mängiti etendust „Mõmmikute arstil käik“.

NUKUTEATRIT VAATA SIIT

Suurimaks komplimendiks võib pidada õpilaste naerul suid, kolleegide naerupisaraid ja häid sõnu ühe lapse suust: „ See oli parim nukuteater, mida näinud olen“. Võis ju olla selle lapse elus ainuke kogetud nukuteater, aga siirus sellest lausest jõudis südamesse.
Peale mõmmikute toimetuste vaatamist sai iga klass läbi mängida täringumängu, kus iga täringu punktide arv tähistas teatud tegevust. Mõni klass mängis seda pikemalt kui teine.

27. jaanuar- III päev
Loovusnädala lõpetas õuedisko. Õuetegevus andis võimaluse kogu koolil õue koguneda ja üheskoos nädalale joon alla tõmmata. Lisaks toimus vahukommide grillimine, kooli piparkoogimaja lammutamine ja selle söömine. Osalemise eest jagati igale klassile tänukiri. Parimate kostüümide kandjaid hinnati diplomite ja karikatega.
Parimate kostüümide edetabel:
I koht õp. Liisi klass
II koht õp. Ilme klass
III koht Ahti Nahkur õp. Eha klassit
Eripreemia pälvis Marcus Tael.
Tujuküllase loovusnädala raames olid kaasatud õpilased, koolitöötajad kui ka lapsevanemad. Loovust, nutikaid lahendusi, avatud meelt ja koostööoskust pidid kasutama paljud.
Uute üritusteni!

Kokkuvõtte koostas: Raili Hiiesalu