HEVI ehk haridusliku erivajadusega õppijate infomess

HEVI ehk haridusliku erivajadusega õppijate infomess toimub juba järgmisel neljapäeval, 14. märtsil kl 11-15 Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuses (Astangu 27, Haabersti, Tallinn).

Emakeelepäeval  toimuv HEVI mess on oluline üksnes seetõttu, et see on ainuke üritus, kus haridusliku erivajadusega õppija saab infot just talle mõeldud kutseõppes õppimisvõimaluste kohta kogu Eestis. „Kahtlemata on kogu info koolide kohta kättesaadav internetist, kuid erivajadusega inimene vajab palju enam vahetut suhtlemist kooli esindajate ja seal õppivate noortega, oma silmaga nägemist ja kuulmist, millised võimalused on konkreetselt temale,“ toob HEVI korraldaja Astangu KRK arendusspetsialist Kai Rannastu välja infomessi tähtsuse. „Mõne lihtsama töökatse läbi tegemine aitab tal paremini aru saada, kas eriala on talle sobiv või pigem mitte. Nii kujuneb noorel ja tema lähedasel selgem arusaam nn oma õpiteest töömaailma,“ lisab Rannastu.

HEVI pole üksnes info saamise koht, vaid tore kohtumisvõimalus kõigile HEV noortele, nende lähedastele ja koolide esindajatele. Aktiivset tegevust leidub terveks päevaks –  noortele mõeldud hobitoad, töötoad lähedastele, viktoriin, pinksiturniir, fotonurk jne. Koridoris olevad tegevused on pühendatud samal päeval toimuvale emakeelepäevale, kus püüame ka „seinad kõnelema“ panna. Astangu ringkäikudel osalejad näevad õpikeskkonda, mis on mõeldud just erivajadusega inimestele.

HEVI-l on oma erialasid tutvustamas 15 kutsekooli ja asutust üle Eesti –Viljandi Kutseõppekeskus, Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskool, Tartu Kutsehariduskeskus, Tallinna Teeninduskool, Tallinna Kopli Ametikool, Haapsalu Kutsehariduskeskus, Räpina Aianduskool, Järvamaa Kutsehariduskeskus, Kuressaare Ametikool, Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus, Võrumaa Kutsehariduskeskus ja Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus. Lisaks on kohal ka Eesti Töötukassa, SA Archimedese noorteagentuur ja noorteinfo portaal Teeviit. Messialal on olemas eraldi viipkeeletõlgid, kes aitavad tõlkimisel.

Üritus on tasuta ja kohale saavad tulla kõik huvilised ilma eelneva registreerimiseta. Töö- ja hobitubade info leiate manusest.

Osalevate koolide tutvustuse ja HEV-õppijate erialade info leiad ürituse lehelt

HEVI toimub 14. märtsil kl 11-15 Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuses aadressil Astangu 27, Haabersti, Tallinn.  Asukohta vaata SIIN. Keskuse parkla on avatud terve päev ja parkimine on tasuta.

Kohale saab ka ühistranspordiga – kesklinnast buss nr 36 (peatus Järveotsa kool) ja Järve peatusest buss nr 61 (peatus Astangu). Ühistranspordi info leiad SIIT.

HEVI ehk haridusliku erivajadusega õppijate infomessi korraldab Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumi ning SA Innovega.

Küsimuste korral võtke julgelt ühendust.

Kohtume HEVI messil!
Ave Aun
Kommunikatsioonispetsialist
Tel +372 687 7290; +372 5625 2011
ave.aun@astangu.ee
Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus
Astangu 27 Tallinn 13519

Lisamaterjalid


Päise pilt: pealinn.ee