Eesti Vabariigi sünnipäev

Pärnu Päikese Kool tähistas Eesti 101. sünnipäeva piduliku koosviibimisega, mille korraldas kooli kõige vanem klass ning õpetaja Anu Saare ja õpetaja abi Maaja Kodasma.

Kontserdi peaesineja oli Pärnus väga populaarne tantsurühm  Tuurit-Tuurit, kes esitas kolm meeleolukat Eesti rahvatantsu töötlust „Sangaste Juss“, „Mulgi polka“ ja „Veel kord“. Koolipere võttis lõbusad tantsutuurid väga hästi vastu.

Päevajuhi rolli võttis enda kanda kevadel kooli lõpetav Kristo Kunglamäe, kes esinejad sisse juhatas ja rääkis sellest, mille pärast on Eestis hea elada. Kristo tõi välja selle, et meie riigis  on rahu, siin on turvaline elada, inimesed on sõbralikud ja saame nautida kõigi nelja aastaaja võlusid. Kristo küsis ka oma klassivendade käest, mis neile Eestis meeldib ja sai vastuseks, et  Eestimaa on ilus, siin on palju metsa ja kaunist loodust.

Tantsuga alanud peol tantsid õpilased Anneliis Jaanuse seatud tantsu „Ilus oled“ ja 9. klassi noormees Karl Idvand luges luuletuse oma kodumaast.

Kooliperele üllatusena oli korraldajad ette valmistanud väikese viktoriini – viis küsimust õpilastele ja viis täiskasvanutele. Kõik küsimused said õiged vastused ja vastajad auhinnaks šokolaadist medaljonid.

Õigel sünnipäevapeol peab ikka maiustama ja korraldaja-klass pakkus kõigile soolaseid ja magusaid suupisteid. Neid süües tunti rõõmu ühisest koosolemisest, taustaks kõlasid Eestile armsad laulud ja esinejad.

Anu Saare
Õpetaja