Märtsis tähistasime emakeelekuud

Märtsikuu ehk emakeele  – ja teatrikuu oli sel aastal sündmustest tulvil.

Esimesel nädalal toimusid kooli füsioterapeut Riina poolt välja mõeldud tähestikuvõimlemise vahetunnid. Samuti valiti klassides välja teosed, mida lavastama hakata, ning kujundati üheskoos meeleolukad stendid.

Teisel nädalal avati raamatukogus lugemispesa, kus õpilased said mõnusates kott-toolides lõõgastuda ning uudistada kooli töötajate poolt just selleks sündmuseks raamatukokku toodud raamatuid.  Lugemispesa leidis nii õpilaste kui kooli töötajate poolt aktiivset kasutust kuni märtsikuu lõpuni.

  1. märtsil ehk emakeelepäeval toimus kooli saalis meeleolukas kontsert, kus esinesid HEV lauluvõistlusele minevad õpilased. Samuti valisid klassid emakeelepäevaks kõige ilusama eestikeelse sõna. Väljavalitud sõnad ilmestavad siiani meie „Heade mõtete tahvlit“.

Kolmandal nädalal ilmusid kooli erinevatesse ruumidesse salapärased kotikesed. Õpilased koos juhendajatega said kahe nädala vältel jooksvalt nende sisu avastada ning põnevaid eesti keelega seotud ülesandeid lahendada.

24.märtsil oli koolis suur teatripäev, mil klassid said oma ettevalmistatud lavastused ka publikule ette kanda. Lavastused olid kõik omamoodi ja just täpselt neid esitava klassi nägu.  Oli väga tujuküllane ja meeleolukas ennelõuna.

Emakeele – ja teatrikuu lõpetasid viimasel nädalal toimunud kinopärastlõunad. Vaatasime filme Sipsikust ja Erik Kivisüdamest ning maiustasime popkorniga.