Projekti läbiviinud asutus: Pärnu Toimetulekukool
Projekti läbiviimise aeg: 01.09.2017-15.11.2017
Projektis osalenud inimeste arv: 40 õpilast ja 35 Pärnu Toimetulekukooli töötajat
Projektile saadud vahendid: 200 eur
Projekti raames toimunud sündmuste kirjeldus:
Projekti jooksul toimus kolm töötuba. Projekt kandis alapealkirja: „Suhkruga ja suhkruta“
I töötuba- Millistes toiduainetes on rohkem suhkrut?
Töötuba viis läbi Kadi Kaar. Käsitleti teemasid: Toidupüramiid ja tervislikkus. Arutame millised toiduained on rohkem koduses kasutuses, millised on magusad, mida süüakse jne… Mida ja kui palju süüa? Valmistati tervislikke smuutisid.
I töötuba- Erinevad suhkrud, suhkru päritolu.
Töötuba viis läbi Hanna Einaste. Käsitleti teemasid: Milline on tervislikum suhkur? Tutvustati erinevaid suhkruid, maitsti ja räägiti tervislikkusest. Valmistati tervislikke maiustusi ja müslibatoone.
II töötuba – Suhkrukell
Käis külas Hambapolikliinikust juhataja v. vanemõdeMaris Pärna koos meie koostööpartneritega LC Pärnu Koidulast. Räägiti tervete hammaste olulisusest. Milline näeb välja hambasõbraliku toitumise päev. Õpilased arutlesid toitumisharjumuste teemal – hommikusöök, lõuna, õhtusöök, snäkid ja kommid.Hammaste pesu tehti läbi hambamulaaži peal. Meisterdati üheskoos hambakell, mille iga õpilane sai endale kaasa.
Projekti kokkuvõtteks ja teadmiste kinnistamiseks valmistas iga klass kollaažtehnikas plakati.
„Suhkur – sõber või vaenlane“ õnnestumised:
- Praktilise tegevuse käigus omandasid õpilased uusi teadmisi ja oskusi ja kinnistasid varem õpitut.
- Õpilaste motoorsed, sotsiaalsed ja kognitiivsed oskused paranesid.
- Õpilaste teadmised ja lähenemine toitumisele muutus tervislikumaks.
- Projekti käigus toimusid teistmoodi lähenemised ja õpilased õppisid uusi teadmisi ja seostasid oma kogemustega.
Fotod