Emakeelekuu

Emakeele  – ja teatrikuu tähistamine  meie koolis oli sel aastal  taas meeleolukas ja täis  põnevaid sündmusi ning tegemisi. Valmistumine hakkas juba vaheajal, mil õpilased koos oma vanematega meisterdasid pildid oma lemmikraamatutest/ajakirjadest. Valminud meisterdused ja pildid kaunistavad nüüd meie kooli saali seina. Täname kõiki vanemaid, kes andsid näituse valmimisse oma panuse.

 

Emakeelepäev

  1. märtsi ehk emakeelepäeva tähistasime sel aastal koos Lottemaa tegelastega, keda mängisid kostümeeritud kooli töötajad. Õpilased said koos karu Eduardiga kadunud asju otsida, lugemiskoeraga raamatuid lugeda ja jutte kuulata ning siga Helmutiga sportlikke mänge mängida ning joogat teha.Lisaks said kõik aidata rännukoer Klausi kohvri pakkimisel ning meisterdada koos Lotte isa Oskariga rütmipilli, rätinukku või ripatsit.  Pannkoogikohvikus pakkus Lotte ema Anna  maailma parimaid pannkooke. Lotte õde Roosi abiga sai iga klass kokku panna pannkoogi retsepti.Tegevuste vahepeal sai suhelda ja tantsida koos Lottega ning seejärel jälle edasi toimetada. Emakeelepäev lõppes  saalis toimunud ühiste tantsudega koos Lepatriinuga.

 

Muinasjutuhommik

  1. märtsil tuli meile Tartumaalt külla jutuvestja Ena Mets . Enda tutvustuseks on ta öelnud, et mängib sõnade ja lugudega. Täpselt seda emakeelekuu raames teha sobibki. Jutuvestja kuulamiseks oli saali loodud õdus olemine taimede, valgustuse ja kott-toolidega. Õpilased said kahes grupis kuulata lugusid loodusest. Kostus kalimbamäng ja jutuvestmise lõpus said õpilased ka ise selle pilliga heli tekitada ning käpiknukule pai teha.

 

Kevade tervitamine ühiste ettekannetega

  1. märtsil algas kevad ja ka meie tervitasime seda ühiselt saali kogunedes. Iga klass oli ette valmistanud omapoolse  kevade tervitamise mõne Eesti autori teose ainetel. Kõlasid nii laulud kui luuletused, etendati mininäidendeid ja tantsiti. Oli väga meeleolukas hommikupoolik. Lisaks oli iga klass kujundanud oma stendi vastavalt esitlusele, tutvustades teistele samal ajal ka teose autorit. Nüüd saamegi mööda koolimaja liikudes tutvuda erinevate kodumaiste  kirjanike/luuletajatega, uudistada õpilaste lemmikraamatuid ning pildistada ennast Lottemaa tegelastega seina juures.