Loovusnädal

Päikese kooli loovusnädal toimus 22.01-26.01.2024, mille sisse mahtus kolm tegevuste päeva.

Esmaspäeval koguneti söögisaali ning kõik klassid said oma juuksurioskusi proovile panna. Papist alusele tikitud lõngajupid oli vaja soenguks sättida.  Peale soengute imetlemist andis tegevusjuhendaja Siiri loa piparkoogist laeva söömise alustamiseks.

Kolmapäeval vaadati üheskoos videot töötajatest, kellega õpilased igapäevaselt kokku ei puutu. Seejärel said kõik klassid võimaluse tutvustada mõnda ametit. Kõige rohkem esitleti koristajat, näidati ka poemüüja, kaubaauto juhi, õmbleja, erinevate arstide töökohustusi.

Loovusnädala lõpetas reedene arsti, juuksuri ja politsei teemaboksi külastus. Iga ametiesindaja juures said lapsed teha midagi ise. Arsti juures täideti patsiendi kaarti, võeti vitamiini ning läbiti tervise kontroll. Juuksuri juures oli poiste lemmikuks föönitamine, roosa juuksesprei juustesse laskmine ning lühikeste juustega lapsed soovisid patsisoengut. Politseiniku juures vaadati erinevaid helkureid, korrati teeületamise reeglid üle ning võeti sõrmejälgi. Päeva lõpetas kiirabiauto uudistamine. Siinkohal täname kooliõde Viivet ja Pärnu Haiglat.

Tagasiside lehe statistika ütleb, et lemmik tegevuseks oli juuksuri mängimine ning teiseks ametibokside külastused saalis.

Loovusnädal täitis oma eesmärki- pakkus õpilastele elevust, väljakutseid (arstiboksi külastus oli mõnele õpilasele suur eneseületus), samas rõõmu ning teadmisi erinevatest ametitest.

Kokkuvõtte koostas: korraldaja Raili Hiiesalu