Savilinnu festival Tartus

Pärnu Päikese Kool osales teatrifestivalil Savilind.

Sel aastal, 16. mail 2019, võttis suuremate poiste klass osa Savilinnu teatrifestivalist Tartu Sadamateatris. Mängisime kooli emakeelenädalaks ette valmistatud Heljo Männi lastelavastust ainetel seatud „Mõmmi ja aabitsat“ ja osa oli kõigil kuuel poisil: Kristo oli nimiosas, Karl mängis kõige mahukamas rollis vallatut  Rebase Reinu,  Rando ja Rait ulakavõitu hundikutsikaid, Raymond karuisa ja Albertil oli nii karuema kui ka Karu Mati roll. Kostüümid otsisime kodusest riidevarust ja laenasime Endla teatrist.

Kui Tartu Sadamateatrisse jõudsime, oli pisuke hingeldamisaeg ja poiste loomadeks maskeerimine ning lavale me läksimegi. Tehtud, ja oligi hästi, sest igasugune pabistamine ja närveerimine jäi ära.

Meil vedas ka ilmaga: mai keskel on Tartu peal tõeline kevad ja pärast grimmi mahapesemist ja korraldajate pakutud koogi maitsmist läksime Tartu Botaanikaaeda.  Küll seal oli uudistamist ja imetlemist, nii et tagasi teatrifestivalile jalutasime mööda jõekallast alles lõunasöögiks. Tore hetk oli see, kui Raymond seisis Emajõe ääres ja laulis oma selge baritoniga: „Emajõgi, läbi viib oma veed….“ See sai meil kenasti filmilindile võetud ka.

Pärast maitsvat lõunasööki istusime saali ja nautisime etendusi, mis teised koolid olid selgeks õppinud. Seal oli häid tükke ja vahvaid osatäitjaid, kõige ägedam oli ikka „Vigased pruudid“.

Bussijuht Marti oli väga vahva ja olime kokku leppinud, et kohtume kesklinna lähedal, siis oli meil pool tunnikest aega Raekoja platsis ringi vaadata: peab ikka Suudlevate Tudengite purskkaevu, vana apteegimaja ning Emajõe sillad üle vaatama ja National Geographicu kollases aknas klassipildi tegema.

Kuna olime enne ülikooli juurde minekust rääkinud näitas Rait keset Raekoja platsi Alma Materi suunas ja tuli välja, et tema oskab sinna minna. Meie esiorienteeruja!

Tagasitee oli väga meeleolukas ja kujunes laulupeoks. Meie eeslauljad olid Raimond ja Kristo ja läbi lauldi tuntud palad alates Taukarist kuni Anne Veskini. Mõned olid sellised, mida Anu ja Maaja kuulnudki ei olnud.

Mõne päeva pärast saime Savilinnu korraldajalt Tartu Kroonuaia koolilt paki: raamatu ja kiituskirja karuisa rolli eest Raymondile, kelle kohvijahvatamise laul žürii südamed võitis. Teatrifestivalil esinemise võimalus ja kogu Tartu reis oli meie õpilastele kuldaväärt kogemus.

Õpetaja Anu   ja õpetaja abi Maaja