HEV laste liikumispäev

Pärnu linnas on saanud traditsiooniks korraldada kevaditi HEV laste liikumispäev Pärnu Spordihallis. Osalesid Pärnu ja Sindi erirühmade ning  Päikese Kooli 1. ja 2. klassi lapsed. Sel aastal toimunud sportlik mängupäev “Rongisõit” oli pühendatud eesti keele aastale, eesti lastekirjandusele ja Ellen Niidule.

Üheksandat korda toimunud mängupäeva korraldasid ühendus tervisedendus ja eriõpetus. Päeva avas eriõpetus ühenduse juht Kristi Virula. Peategelaseks oli vahva piilupart, kes tegi soojendusvõimlemise, sõitis koos lastega läbi kümme erineva  jaama. Igas jaamas ootas lapsi jaamakorraldaja, kes mängis lastega erinevaid lihaskonda, tasakaalu ja koordinatsiooni  arendavaid mänge.  Läbitud jaamast said lapsed kogumisümbrikusse puzzletüki, millest lõpuks sai kokku panna rongisõidu pildi. Kordaläinud ettevõtmine pakkus lastele tegutsemislusti ja pani silmad särama. Korraldajate hinnangul on laste liikumine ja teistega suhtlemine väga tähtis.

Mängupäeval said lapsed suures saalis lustida erinevate vahenditega, pugeda, turnida ja nautida rõõmsaid emotsioone. Kingituseks sai iga rühm tänukirja ja lapsed medali.

Kehalise kasvatuse õpetaja
Marika Hiienurm